Het begin
Ik begin al meteen met een essentiƫle vraag. Als je spreekt over verse kaas heb je het dan over melk?
Ik denk van wel. Waarom zou je anders van verse kaas spreken. Ik heb even opgezocht wat kaas is en ik kwam op deze definitie :
Bij het kaasmaken komt het er dus vooral op aan de vaste stoffen in de melk te binden en te scheiden van de vloeistof.
Bron
De vaste stoffen die er nodig zijn om kaas te maken zitten dus al in melk en die worden direct van de bron afgetapt dus versere kaas kan je niet hebben.
Nu ik het toch over kaas en melk heb, als de melk zuur wordt en je krijgt klonters dan heb je toch ook kaas of vergis ik me hierin? Als ik de definitie er weer bijneem dan wordt er geen woord gerept over het bindingsproces op zich dus alle bindingsprocessen tellen.
Niet dat iemand ooit zo een soort kaas willen eten maar misschien met voldoende suiker of zout erin ga je er wel nieuw soort kaas van kunnen maken. Als exculsief of eenmalig gepromoot kan je er nog geld uit kloppen voor ze ontdekken wat je verkoopt. Verse kaas met een koffie smaak of curry smaak of een of andere smaak die zo gewild is dat je het hele produktgamma van die smaak voorziet zoals ze bij zoute snacks doen.
Moge de kaas de kop maken