Galileo is herhezen
Er gebeurt veel in de wereld van de ruimte tegenwoordig. Ons zonnestelsel breid uit met vier planeten, De maan is een stuk van een op aarde ingeslagen meteoriet en de big bang was eerder een ongelofelijk duur vuurwerk in plaats van een super vuurpijl.
Volgens
het big bang artikel zijn er twee stromingen van astronomen bezig om met modder te smijten naar elkaar of is het stront aangezien een van de astronomen de andere vergeleek met een aap. De aaptoonder heeft een rostvaste overtuiging dat zijn theorie de enige juiste is. Het is zelfs goed gekeurd door een paus. Ik wil iedereen in zijn geloof laten maar als een paus zich er mee moeit dan moet je het met een korrel zout nemen, denk aan verbod op condooms.
Het is gek hoe mensen kunnen geloven dan van de ene microseconde op de andere het universum onstaan is zoals het nu in meer of mindere mate bestaat. Het lijkt logischer dat de big bang bestond uit meerdere big bangs en dat alles op een bepaald moment uit elkaar springt als een zeker verzadigingspunt is bereikt. Er zouden dus om de zoveel jaren big bangs onstaan. Een basiswet stelt toch dat energie enkel omgezet wordt en niet verloren gaat.
Binnenkort wordt de aap nog op de brandstapel gegooid of in een kerkkelder.
Een leukere ontdekking is dat
ons zonnestelsel uitgebreid is maar na Ceres en Charon waren de namen op en kreeg de planeet de onaardse naam 2003 UB313. Wat ik niet wist is dat Pluto nog niet aanvaard was als planeet maar ze is nu in ere herstelt doordat ze Charon en 2003 UB313 plutonen noemen. Hoe meer planeten hoe meer plaats voor de aliens in ons zonnestelsel.
Een andere ontdekking is dat de maan een
stuk global killer zou zijn die zo in swang waren in de films van een tijdje geleden. Ik vraag me af waar de deuk in de aarde is gebleven van de meteoriet die zo een stuk als de maan kon afspitsen.
Maar genoeg gespaced voor vandaag. Nu weer met beide voeten op aarde en later zelfs full body contact.
Laatste nieuws: Pluto heeft het toch niet gehaald als planeet. Waarschijnlijk dachten de sterrenkijkers dat het gemakkelijker is om een planeet minder te kennen dan drie erbij te leren. 2003 UB313 heeft de bijnaam Xena gekregen.